Botsproef AMvB’s

Op dinsdag 30 augustus jl. heeft de Omgevingsdienst Utrecht (ODRU) samen met de deelnemende gemeenten een zogenaamde “botsproef” uitgevoerd.

Een korte inhoudelijke sessie waarin kennis werd uitgewisseld maar vooral wordt geëxperimenteerd met de toekomstige praktijk. Waar lopen we tegenaan en hoe kunnen we dat (samen) oplossen? Leren van- en door elkaar. Mieke de Jong van de ODRU heeft ons gevraagd een inhoudelijke bijdrage te leveren aan deze sessie.

De Omgevingswet is onlangs uitgesteld tot 2019. Dit betekent niet dat betrokken organisaties achterover kunnen leunen en afwachten. Vanuit het programma `Aan de slag met de Omgevingswet´ zijn middelen beschikbaar om nu vast aan de gang te gaan met de implementatie van de wet en te laten zien wat het betekent in de praktijk voor overheid, burger en bedrijven.

De botsproef bij de ODRU sluit naadloos aan bij het programma. Na een korte toelichting door Kees van Alphen (docent MariënburgGroep) over wat van gemeentes wordt verwacht, zijn de deelnemers aan de slag gegaan in een aantal groepen. Elke groep ging aan de slag met een casus die toepasbaar is in eigen organisatie en praktijk (opgesteld door Kees van Alphen). Vragen kwamen vooral tijdens het doen en het bespreken van de casus. Mooi is dat vragen niet alleen door de docent beantwoord konden worden maar veelal door de deelnemers zelf. Veelgehoord deze middag: Oppakken en doen. Kennis delen en toepassen in plaats van kennis overbrengen aldus Kees van Alphen.

Meer weten over bovenstaande sessie? Of zelf een keer een korte sessie organiseren in uw eigen organisatie? Neem contact op met Marieke van Leeuwen voor de mogelijkheden: 06-20218696 of m.vanleeuwen@marienburggroep.nl

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

Projectleider

06-11920119

portret van Willem Rietberg MBA

Voor info neem contact op met:

Willem Rietberg MBA

Adviseur

06-51039240

portret van Matthijs Pool RA

Voor info neem contact op met:

Matthijs Pool RA

Adviseur

06-23369675

portret van Erwin Siebers RA

Voor info neem contact op met:

Erwin Siebers RA

Adviseur

06-27219779