Incompany training

Overtuigen met de managementletter is een incompany training. U kunt hier vrijblijvend een offerte aanvragen, of telefonisch contact opnemen.


Overtuigen met de managementletter

Vaktechniek en vaardigheid gaan hand in hand. Tijdens deze cursus leert u een goede en overtuigende managementletter opstellen

Resultaat

Na deze training bent u op de hoogte van de regels die gelden voor de managementletter. Herkent u bij afronding van de controle de onderwerpen die in de managementletter moeten worden opgenomen. Weet u hoe u structuur aanbrengt in een managementletter en kunt u uw adviezen helder en overtuigend formuleren en is uw commerciële slagkracht vergroot.

Inhoud

  • doel en context van de managementletter
  • regelgeving NVCOS 260 en 265
  • vaststellen van de inhoud
  • opbouw van de managementletter
  • commercieel effectief formuleren zonder ‘gelikt’ over te komen
  • de managementletter bij de klant begrijpelijk en overtuigend presenteren

Opzet

U begint de cursus met een casus. U krijgt een controlerapport uitgereikt met eventuele aanvullende gegevens over de ondernemer. U bestudeert het rapport en stelt een lijst op van punten die in de managementletter moeten worden opgenomen. De docent verbindt deze onderwerpen aan de vaktechnische vereisten die aan de managementletter worden gesteld.

Aansluitend richt de aandacht zich op de schriftelijke communicatieve vaardigheden. Allereerst ligt de focus op klantgericht, helder en zakelijk schrijven; het structureren van uw informatie en het opbouwen van een rapport of verslag. Aansluitend komt de managementletter als specifieke uitingsvorm van schriftelijke communicatie aan de orde. U gaat zelf aan de slag met het opstellen van een managementletter op basis van de informatie die eerder tijdens de cursus naar voren is gekomen.

**1 daagse cursus: 6 PE-punten

**2 daagse cursus: 12 PE-punten