Laura van Dongen

De training wordt verzorgd door Laura van Dongen. Zij werkt als zelfstandige in het sociaal domein met specifieke expertise op het terrein van armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Zij stond aan de wieg van Grip op Schuldhulpverlening, het naslagwerk voor juridische en beleidsmatige kaders van de schuldhulpverlening. Laura heeft veel gemeenten geadviseerd bij de inrichting van schuldhulpverlening en heeft als dagelijks aanspreekpunt op een startende afdeling schuldhulpverlening gewerkt. Laura van Dongen schreef samen met Annejet Kerckhaert een artikel in Tijdschrift Schuldsanering over de do’s en dont’s bij het opnemen van schuldhulpverlening in een sociaal wijkteam.

Als trainer biedt Laura een nuchtere kijk op schuldhulpverlening, met veel aandacht voor de dagelijkse praktijk en aansprekende voorbeelden.